Op bezoek bij de burgemeester

Jong en oud, bekend en onbekend: Hubo staat voor iedereen klaar. Zo ook voor de burgemeester van de Utrechtse Heuvelrug: Frits Naafs. In Frits’ nieuwe huis moest veel gebeuren, waaronder de beveiliging. Hij zocht hulp bij de lokale ondernemer, kwam uit bij Hubo vakman Pascal en ging langs voor een advies en offerte. 

Goede beveiliging is volgens Frits goed voor je eigen veiligheidsgevoel. ‘Omdat er wat te halen is, wordt er in deze gemeente relatief veel ingebroken. Dat heeft ook met de ligging te maken; je bent hier snel op de snelweg. En wanneer ik als burgemeester tegen mijn inwoners roep dat de beveiliging van je huis een prioriteit is, kun je zelf niet achterblijven.’ 

Voordat Pascal begon is er een scan gemaakt bij het CCV: het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Deze scan brengt alle veiligheidsrisico’s in kaart.
 

Aan de slag 

De eerste barrière werd een slot op de poort. Vervolgens zijn op bijna alle binnen- en buiten­deuren sloten geplaatst, kwam er zowel boven als beneden een alarm en zijn er buiten een aantal camera’s geplaatst, ook bij de voordeur. Frits krijgt nu, waar hij ook is, toegang tot de live-beelden en beelden van een aantal weken terug. Je kunt zelfs meldingen krijgen wanneer er iemand aanbelt of wanneer de camera een beweging signaleert, bijvoorbeeld bij de voordeur. Wordt er toch ingebroken dan zijn de beelden eenvoudig te delen met de politie.

Omdat Hubo Doorn PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) bevoegd is, draagt de nieuwe beveiliging van Frits dit certificaat. Hiermee voldoet de woning aan de hoge eisen van inbraakbeveiliging en socia­le veiligheid. Het kost een inbreker zo meer tijd om de woning binnen te komen.

Of Frits vaker de hulp van Hubo gaat inschakelen?

Heeft hij allang gedaan: ‘Naast de beveiliging heb ik Hubo ook ingezet voor andere klussen: een nieuwe schuur, elektriciteit in de keuken (krachtstroom voor inductie), het vervangen van de boeidelen, verlichting, gevelbekleding en het plaatsen van dakvensters.’

Maatwerk nodig? Ontdek wat onze vakmensen nog meer voor je doen!