Potgrond & tuinaarde

Waarvoor gebruik je potgrond?

Wanneer de lente er aan zit te komen, wordt het tijd om je tuin weer aan te pakken. Voor veel mensen is dit een van de leukste periodes in het jaar. Een goede grond is dan ook erg belangrijk voor de tuin, dit is namelijk de basis voor iedere plant. Potgrond kopen bij Hubo is hiervoor een goede beslissing. Goedkope potgrond is een mengsel van verschillende grondstoffen. Deze bestaan met name uit meststoffen, compost, boomschors en kalk. Potgrond bestellen kan in veel verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld mediterrane potgrond. Dit is een vorm van potgrond die een andere samenstelling heeft. Mediterrane potgrond is namelijk voorzien van veel turf en/of kokosvezels. 

Verschil tussen stekgrond en potgrond

Potgrond kopen kun je in verschillende soorten en maten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om in plaats van potgrond bestellen, voor stekgrond te gaan. Deze wordt gebruikt om kleinere plantjes te helpen bij de beginfase van hun leven. Goedkope potgrond daarentegen vind je vaker terug in tuinen die al meer leven in zich hebben. Wanneer je namelijk potgrond bij jonge wortels doet, kunnen deze verbranden. Dat wil je natuurlijk voorkomen als je nieuwe plantjes wilt laten groeien.

Hulp nodig bij je keuze?

Hulp nodig? Hubo helpt je met de keuze voor potgrond. Weet je niet precies welke potgrond je moet kopen? Geen probleem. Het vakteam van Hubo staat voor je klaar.