Leidingen & buizen

  • 1 -19 van 19 producten
Hubo staat voor je klaar!

Installatiemateriaal voor de aanvoer van gas

Voor het veilige gebruik van gas heeft Hubo diverse installatiematerialen in het assortiment. Met aansluitpijpen, gasslangen, gaskranen en koppelingen is ieder gasfornuis netjes aan te sluiten. Een lekvrije gastoevoer is erg belangrijk vanwege het brandgevaar. Daarom verkopen wij ook speciaal teflon tape om de schroefdraadverbindingen helemaal goed af te dichten. 

Een gasleiding met gaskraan maken

Bij de aanleg van de gasaanvoer is extra voorzichtigheid geboden, want gas is immers zeer brandgevaarlijk. Werk dus alleen met materialen die het Gastec keurmerk hebben, want dit is je garantie voor kwaliteit en veiligheid. Wil je een gasleiding in je woning aanleggen met een gaskraan, dan kun je bij Hubo kiezen uit diverse soorten materiaal. Denk bijvoorbeeld aan buismateriaal, gaskogelkranen en gasslangsets. Deze zijn te gebruiken voor het aansluiten van de gastoestellen in je huis, zoals een kookplaat of een cv-ketel. Je mag overigens alleen veranderingen aanbrengen in de gasleidingen na de gasmeter in je huis. 

Een nieuwe gasslang voor het fornuis kopen

Wil je een gasslang kopen voor je fornuis? Dan kun je bij Hubo kiezen uit slangen in diverse lengtes. Kies bijvoorbeeld voor een losse rvs gasslang. Ook hebben we complete sets met een gaskraan, koppelingen en tape in het aanbod. Denk eraan de gasslang elke tien jaar te vervangen. In de gasslang zullen na verloop van tijd namelijk haarscheurtjes ontstaan en dan is er kans op lekkages. Het is daarom raadzaam de gasslang regelmatig te controleren en niet bloot te stellen aan hoge temperaturen.