Buitenverlichting 12 & 24 volt

Filter en sortering

Prijs
  • 1 -23 van 111 producten
Hubo staat voor je klaar!

Buitenverlichting 12 Volt

Wil je de tuin, terras of balkon mooi verlichten, zodat je ook ‘s avonds buiten kunt genieten? Zoek je 12V buitenverlichting met een bewegingssensor voor bijvoorbeeld bij de voordeur? Bij Hubo ben je altijd aan het juiste adres. Kijk maar eens bij onze categorie 12 volt buitenverlichting. Je hebt een ruime keuze aan 12V buitenverlichting voor aan de muur of plafond van balkon of terras, spots en lantarens voor tuin en tuinpad.

Tuinverlichting 12 volt zelf installeren

Tuinverlichting 12 volt is super gemakkelijk zelf te plaatsen. Voordeel is dat de kabels niet op een diepte van 50 cm ingegraven hoeven worden. Als je meerdere lampen wilt plaatsen, moet je een hoofdkabel aanschaffen. Hier worden meerdere lampen op aangesloten. De hoofdkabel wordt via een transformator op het lichtnet aangesloten. Voor een trafo met het juiste vermogen tel je het aantal watt van alle aan te sluiten lampen bij elkaar op. Alle overige materialen voor het aanleggen van 12 volt buitenverlichting vind je natuurlijk bij Hubo. Vind je het toch te ingewikkeld? Dan laat je de verlichting door het Hubo vakteam installeren.

IP beveiligingsklasse voor 12 volt buitenverlichting

Buitenverlichting 12 Volt functioneert op laagspanning en dat is al een stuk veiliger dan de 220V netspanning, maar buitenverlichting moet aan nog meer veiligheidseisen voldoen. Lampen die vrij in de tuin staan, moeten bijvoorbeeld bestand zijn tegen regen. De beveiligingsklasse van de verlichting wordt aangegeven met een IP-nummer. Hoe hoger het nummer, des te beter beveiligd tegen water en stoten. Twijfel je over de juiste beveiligingsklasse van jouw buitenlampen? Vraag het gerust aan ons vakteam.