Werkplaatskachels

Hubo helpt bij het kiezen van een werkplaatskachel

Ben jij een doe-het-zelver die het hele jaar door in zijn werkplaats te vinden is? Hubo helpt je bij het vinden van een werkplaatskachel die bij jou past, zodat je ook in de winter onbezorgd door klust.

Hoe en waar ga je de werkplaatskachel gebruiken?

Ben jij de ene keer in de schuur en de andere keer in de garage aan het klussen? Met een compact, draagbaar apparaat neem je je warmtebron gemakkelijk met je mee. Als je een vaste werkplaats hebt en je de kachel het liefst ophangt, kies je voor een model dat aan de muur te bevestigen is. Ben je iemand die vaak buiten aan de slag gaat? Een warmtekanon op diesel is dan een goede optie. Infraroodkachels zijn zowel binnen als buiten te gebruiken en de warmeluchtblazers zijn een goede keuze als je altijd binnen in je werkplaats klust. Wil je een afgesloten ruimte verwarmen, zoals een garage of schuur? Stem het vermogen af op de grootte van de ruimte.

De werkplaatskachel veilig gebruiken

Vergeet niet de veiligheidsmaatregelen wanneer je gebruikmaakt van een werkplaatskachel. Een elektrisch model is zeer veilig, zolang je de uitstroomopening niet blokkeert of afdekt. Zorg ervoor dat kabels en verlengsnoeren droog blijven. Een werkplaatskachel die op brandstof werkt, heeft veel ruimte nodig. Plaats niets binnen een meter afstand van de kachel – ook niet eronder – en je geniet op een veilige manier van warmte in je werkplaats.