Handdoek radiatoren

Handdoekradiator geeft voorverwarmde handdoeken

Overweeg je handdoekverwarming? Een designradiator of handdoekradiator is een radiator met horizontale buizen. Zo verwarm je je badkamer én pak je na het douchen een voorverwarmde handdoek. Daarna hang je je handdoek weer te drogen aan deze handdoekradiator in de badkamer. Of je nu een elektrisch exemplaar kiest of juist liever niet, ons vakteam helpt je op weg.

Waar moet je op letten bij handdoekverwarming?

Bedenk dat het vermogen van een radiator belangrijk is. Te weinig vermogen betekent namelijk een kille badkamer. Let bij het bepalen van het vermogen op de omvang van je badkamer en de betreffende isolatie.
Een elektrische radiator is eenvoudig aan te sluiten. Heb je een ander exemplaar in gedachten en beschikt je badkamer over een cv-aansluiting? Zo'n radiator sluit je makkelijk aan op de cv-ketel. Bevestig je radiator bij voorkeur aan een koude wand. Denk hierbij aan de buitenmuur of naast een raam.
Uitstraling, kleur en vormgeving zijn zeker ook van belang. Wil je een handdoekradiator in wit of liever in zwart? Wit combineert met alles. Een handdoekradiator in zwart combineert goed met de robuuste materialen van een industriële badkamer.

Hubo helpt je aan de juiste handdoekradiator

Of je nu gaat voor een handdoekradiator in wit of een handdoekradiator in zwart, een buisradiator hangt het best op anderhalve meter afstand van je douchekop. Zo voorkom je condens op de radiator en blijft de coating intact. Hulp nodig bij de aanschaf en/of montage van een handdoekradiator in je badkamer? Ons vakteam staat voor je klaar met tips en tricks.