Batterijladers

Laad oplaadbare batterijen op met een batterij oplader

Oplaadbare batterijen zijn milieuvriendelijk, kostenbesparend en praktisch. Oplaadbare batterijen zijn hierdoor handig voor apparaten die je veelvoudig gebruikt. Je laadt de oplaadbare batterijen op met speciale batterijladers. Qua batterijladers heb je de keuze uit verschillende groottes en specificaties. Zo kies je bijvoorbeeld voor een batterij oplader die geschikt is om meerdere batterijen tegelijkertijd mee op te laden. Een ander model batterij oplader zorgt ervoor dat je batterijen binnen een paar minuten weer klaar zijn voor gebruik.

Oplader voor AAA batterijen of voor AA batterijen

Tijdens het kopen van een batterij oplader, zijn er een aantal specificaties waar je op kunt letten. Zo maak je een keuze tussen een oplader voor AAA batterijen of een oplader voor AA batterijen. AAA batterijen zijn wat kleiner van stuk en worden veel gebruikt in afstandsbedieningen en kinderspeelgoed. Een oplader voor AA batterijen is handig als je oplaadbare batterijen voor je camera of andere grotere apparaten gebruikt. Controleer eventueel je apparaten en batterijen voordat je een batterij oplader koopt.

Voor welke batterijlader kies jij?

Sommige batterijladers zijn speciaal ontworpen voor oplaadbare batterijen van een bepaald merk. Andere batterijladers beschikken over speciale functies zoals een timer. Tot slot is een batterijlader 12v geschikt voor de meeste soorten oplaadbare batterijen. Een batterijlader 12v verbruikt bovendien niet meer energie dan nodig. Hulp nodig? Hubo helpt. Check welk soort batterijlader je nodig hebt of vraag advies aan ons vakteam. De verkeerde laadspanning kan de levensduur van je oplaadbare batterijen verminderen.