Schakelaars

  • 1 -23 van 129 producten
Hubo staat voor je klaar!

Schakelaar kopen bij Hubo

Het is natuurlijk belangrijk dat je een lamp aan en uit kunt doen zonder dat je de hele stekker eruit hoeft te trekken. Daarnaast is het vaak fijn om de buitenverlichting binnen door een druk op de knop uit te kunnen zetten. Hiervoor gebruik je schakelaars. Deze kun je gemakkelijk monteren en bedienen en de verschillende schakelaars hebben ieder een eigen manier van het aan- en uitzetten van lichten.

Verschillende soorten schakelaars

Een schakelaar kopen kan een lastige aangelegenheid zijn. Er zijn namelijk veel verschillende schakelaars te verkrijgen. Een wisselschakelaar is bijvoorbeeld een afsluiting waar je een licht mee aan en uit kunt zetten. De wisselschakelaar wordt dan ook het meeste gebruikt in woningen. Daarnaast heb je ook een kruisschakelaar. De kruisschakelaar wordt met name teruggevonden in ruimtes met meerdere deuren, en is aangesloten op een hotelschakeling. Een aansluiting op een hotelschakeling maakt het mogelijk om vanuit meer dan twee plekken het licht aan en uit te zetten. Deze lichtschakelaar is dan ook een onderdeel van een kruisschakeling. Vervolgens kun je ook kiezen voor een serieschakelaar. Dit wordt ook wel een dubbele lichtschakelaar genoemd. De serieschakelaar wordt gebruikt om vanuit een plek twee lampen of kampgroepen aan en uit te zetten. 

Hubo helpt je op weg

Weet je niet precies welke schakelaar je nodig hebt voor de ruimte in je huis? Het vakteam van Hubo helpt je graag. Neem contact op met de klantenservice voor een advies op maat.