Buitenkabels & grondkabels

Filter producten

Prijs
1-16 van 35 producten

Kabels voor de aanleg van elektra buitenshuis

Er zijn tal van redenen om buitenshuis elektra aan te leggen. Zo wil je misschien een stopcontact in je tuinhuis hebben en tuingereedschap of tuinverlichting aan kunnen sluiten. Bij Hubo kun je terecht voor het benodigde installatiemateriaal, zoals buitenkabels en grondkabels. Deze artikelen zijn in diverse uitvoeringen leverbaar, online en in onze fysieke winkels. 

Een grondkabel voor elektriciteit aanleggen

Voor het aanbrengen van elektriciteitsleidingen buitenshuis kun je gebruik maken van grondkabels en buitenkabels. Een grondkabel is speciaal ontworpen voor de ondergrondse aanleg van elektriciteit. Dit type kabel heeft namelijk een stalen mantel (XMvK-as) en deze doet dienst als beschermende aardedraad. Dit voorkomt ernstig letsel door stroomschokken als je de kabel tijdens het graven in je tuin per abuis raakt. Een buitenkabel, ook wel XMvK-kabel genaamd, is alleen geschikt voor leidingen boven de grond. Dergelijke installatiekabels zijn wel vochtbestendig, maar bieden geen bescherming tegen beschadigingen. 

Goedkope buitenkabel of grondkabel kopen

Bij Hubo kun je voordelige rubberen (neopreen) installatiekabels voor de aanleg van elektra in je tuin of op je dakterras kopen. Rubber kabels, buitenkabels en grondkabels zijn in diverse lengtes en uitvoeringen leverbaar. In onze winkels hangen diverse soorten kabels aan de rol en daar knippen we ze graag op de door jou gewenste lengte. Onze winkelmedewerkers voorzien je graag van deskundig advies als je elektra in de openlucht wilt aanleggen. Je wilt immers wel de juiste grondkabel kopen en de bijpassende installatiematerialen gebruiken. Dus stel je vragen gerust.