Buitenkabels & grondkabels

  • 1 -23 van 35 producten
Hubo staat voor je klaar!

Buitenkabels en grondkabels online bij Hubo

Wil jij de tuin of balkon een facelift geven? Denk dan eens aan de verlichting. Met sfeervolle verlichting zien tuin, terras of balkon er ook ´s avonds aantrekkelijk uit. Voor het aanleggen van electriciteitsaansluitingen en kabels buitenshuis moet je wel speciale kabels gebruiken. Gelukkig kun je bij Hubo een grondkabel kopen vanuit de luie stoel, gemakkelijk online. Wij hebben diverse typen buitenkabels en grondkabels in ons assortiment, waaronder ook een 4 aderige grondkabel en 5 aderige grondkabel.

Verschil tussen XMVK en YMVK kabel

De isolatiedikte van de kabels verschillen: de XMVK kabel heeft altijd een isolatie van 0,6 mm terwijl de YMVK een isolatie van minimaal 0,7 mm heeft en een YMVK kabel is tevens moeilijk brandbaar. Zowel de XMVK als de YMVK kabel kun je als grondkabel kopen. Een YMVK kabel is geschikt voor stroom tot 1000 V, waar de XMVK maximaal tot 750 V aankan. Er wordt bij beide typen onderscheid gemaakt tussen grondkabels en installatie kabels. Installatie kabels zijn enkel geschikt voor bovengrondse toepassingen. 

Wat is de juiste kabel? Hubo helpt!

Het kan lastig zijn om de juiste kabel te kiezen. XMVK of YMVK kabel? Een 4 aderige grondkabel en 5 aderige grondkabel? Gelukkig kun je terugvallen op het vakteam van Hubo. Zij geven een vakkundig advies, zodat jij de juiste kabel voor jouw doeleinden kan aanschaffen. Let wel even op bij het leggen van een grond kabel in de tuin. Doe dit op een diepte van tenminste 60 cm, zodat de kabel bij werkzaamheden in de tuin niet wordt beschadigd.