Heggenscharen

Heggenscharen: je heg netjes snoeien

Heggen zijn een prachtig onderdeel van je tuin. Om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten, is het echter wel belangrijk om ze regelmatig bij te snoeien. Voor een mooi strak resultaat heb je een goede heggenschaar nodig. Welk model je nodig hebt, hangt af van de hoogte van de haag en de soort struiken waaruit de heg bestaat. Hubo heeft voor elke snoeiklus aan hagen de juiste heggenschaar en het juiste snoeigereedschap te koop. 

Een heggenschaar voor iedere haag

Er zijn dus vele soorten heggenscharen verkrijgbaar. Voor de meeste heggen kan je goed uit de voeten met een allround heggenschaar. Met zo’n model kan je in iedere snoeisituatie moeiteloos en comfortabel werken. Wil je graag een snoeischaar die niet over de takken glijdt? Dan is een variant waarbij de messen een golfsnede hebben ideaal. Bij bepaalde modellen kan je bovendien de spanning van het mes instellen, zodat je met de gewenste precisie kan knippen. Speciaal voor het snoeien van buxusstruiken zijn er buxusscharen ontwikkeld. Een enkel struikje of een complete tuinhaag kan je hiermee prachtig in een bepaalde vorm snoeien. 

Hoge heg? Gebruik een telescopische heggenschaar!

Is jouw heg best wel hoog of breed? Dan is een telescopische heggenschaar de oplossing. Dit type snoeischaar heeft hefboomarmen die je kan uitschuiven naar verschillende lengtes. De schaar krijgt hierdoor een groter bereik. Bij een hoge haag kan je dan gewoon op de grond blijven staan en heb je dus geen trapje nodig. Dit werkt sneller en veiliger.