Buitenkranen

Waar let je op bij het plaatsen van buitenkranen?

Het plaatsen van een buitenkraan is anders dan het plaatsen van een kraan binnen in een huis. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je de waterkraan voor buiten voorziet van een vorstvrije buitenkraan. Dit zorgt ervoor dat hij bestendig is tegen alle weersinvloeden. Wanneer je namelijk geen vorstvrije buitenkraan hebt, kan deze gaan bevriezen in de winter. Hierdoor kunnen de waterleidingen kapot gaan. Daarnaast kun je een vorstvrije kraan ook blijven gebruiken als het koud is. 

Een tapkraan buiten monteren

Een tapkraan buiten monteren is anders dan bij een binnenkraan. Zorg ervoor dat de waterkraan buiten altijd minimaal 50 centimeter boven de grond komt te hangen. Daarnaast kun je ook een dubbele buitenkraan bevestigen. Het is belangrijk dat je altijd de vorstvrije kraan of dubbele buitenkraan hoger aansluit dan waar de bestaande leiding is. Hierdoor zal hij beter tegen de winterse invloeden kunnen en voorkom je veel problemen. Wil jij buitenkranen gaan hangen in je tuin? Om te voorkomen dat ze last krijgen van de winter, kun je ervoor kiezen om ze af te tappen. Hiermee laat je het overige water uit de leidingen lopen, waardoor deze zeker niet zullen gaan bevriezen.

Hulp nodig bij het uitkiezen van een buitenkraan? Hubo helpt!

Weet je niet precies welke buitenkraan bij jouw huis past? Het vakteam van Hubo staat voor je klaar. Je kunt eenvoudig contact opnemen via de klantenservice en je wordt direct geholpen.