Rioolbuizen & hulpstukken

 • 1 -23 van 193 producten
 • Hubo staat voor je klaar!

  Het aanleggen van rioolbuizen?

  Het aanleggen van een riool kan een erg lastige klus zijn. Het riool bevindt zich namelijk onder het huis en eventueel de tuin. Een afvoer aanleggen is op zich geen lastige klus, maar het is wel belangrijk dat deze goed aangesloten wordt op het riool. Er zitten dan ook verschillen in het gebruik van een rioolbuis van 200mm en een rioolbuis van 90mm. Voor een afvoer wordt er vaak gewerkt met een pvc rioolbuis. Deze hebben namelijk een zeer lange levensduur, waardoor je hem vaak maar een enkele keer hoeft aan te leggen. Zorg er dan ook voor dat je de juiste maten en koppelstukken gebruikt om lekkages te voorkomen.

  Verschillende soorten rioolbuizen

  Rioolbuizen komen in verschillende groottes. Een afvoer van een drinkfontein kan bijvoorbeeld gemakkelijk aangelegd worden met een rioolbuis van 90mm. Wanneer je grotere afvoeren hebt, zoals een toilet, kun je beter een rioolbuis van 150mm gaan gebruiken. Deze rioolbuis van 150mm kan namelijk meer doorlaten, waardoor hij minder snel verstopt raakt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een rioolbuis van 200mm aan te leggen. Deze PVC rioolbuis kun je vervolgens aansluiten aan de centrale afvoer. Zorg er ten slotte voor dat een pvc afvoer onder een afschot geplaatst wordt, om verstoppingen te voorkomen.

  Hulp nodig? Hubo helpt!

  Hulp nodig? Hubo helpt bij de keuze voor rioolbuizen en hulpstukken. Ook voor het aanleggen van de hele afvoer en andere leidingen voor het huis kun je terecht bij Hubo.