Dak accessoires

Alles voor het dakonderhoud, online bij Hubo

Daken hebben regelmatig onderhoud nodig. Dit wordt nogal eens vergeten, totdat een heftige regenbui je met de neus op de feiten drukt. Voorkomen is beter dan genezen en als je zelf jaarlijks inspectie van dak en dakgoten uitvoert, kun je veel leed voorkomen. In onze webwinkel vind je voor het dak alle accessoires en materialen om het onderhoud en reparaties uit te voeren. Je bestelt het snel en gemakkelijk online bij Hubo vanuit een comfortabele stoel thuis.

Waarop letten bij inspectie van het dak?

Bij een pannendak let je op eventueel losliggende dakpannen en maak je tevens de dakgoot schoon, zodat regenwater snel wordt afgevoerd. Dit doe je het beste als de herfst op zijn eind loopt. Verwijder mos en algengroei van de dakpannen. Deze houden water vast dat in de winter bevriest. Hierdoor kunnen de dakpannen scheuren en vocht doorlaten. Ook bij platte daken moeten mos en algengroei worden verwijderd. Tevens controleer je of de naden van de dakbedekking nog volledig sluiten. Controleer de dakbedekking ook op haarscheurtjes. Deze ontstaan vaak door uitdroging en het is zaak om deze tijdig te repareren. Maak ook bij een plat dak regelmatig de afvoer schoon, zodat er geen water op het dak blijft staan. 

Onderhoud van je dak? Dak accessoires van Hubo

In onze webshop hebben we voor het dak de accessoires voor het onderhoud. Dakplaten, zwaluwplaten, primers en coatings om ook de moeilijke gaten en hoeken te voorzien van een watervaste coating, je vind het allemaal bij Hubo. Ook kun je terecht voor dakgootbeschermers en dakrandprofielen, golfplaten en nog veel meer dak accessoires. Voor EPDM daken hebben wij bijvoorbeeld EPDM lijm en hemelwaterafvoeren met EPDM manchet.