Krijtverf

  • 1 -21 van 21 producten
Hubo staat voor je klaar!

Krijtverf en kalkverf, je boekt prachtige resultaten!

Met kalkverf of krijtverf op de muur creëer je meteen een zuidelijke sfeer. Deze twee soorten verf geven een wolkachtig resultaat. Kalk- of krijtverf op de muur is nooit egaal en daardoor krijgt de muur een levendige uitstraling. Kalk- en krijtverf zijn niet helemaal hetzelfde, maar de toepassing is wel met elkaar te vergelijken. Beide zijn namelijk zeer makkelijk aan te brengen met een verfborstel of een roller. De verf is op zich niet dik, waardoor je oneffenheden in de ondergrond blijft zien. Wil je dit niet? Dan neem je een schuurmachine en maakt hiermee de muur egaal. Beide types verf zijn ook toepasbaar op andere ondergronden. Denk aan hout, steen, baksteen, cementmuur, gestuukte muur of betonsteen. Je bekleedt er niet alleen muren meer maar ook onder meer meubels, plafonds of vensterbanken.

Krijtverf of kalkverf, wat te kiezen?

Hulp nodig? Hubo helpt. Er is een verschil tussen kalkverf en krijtverf en welke kies je? Kalkverf is een verf op waterbasis. Er zijn geen chemische producten of lijmen aan toegevoegd. Bij krijtverf zijn er wél andere producten toegevoegd. Voor kalkverf moet je bij poreuze ondergronden eerst een primer aanbrengen en voor 'natte' ruimtes zoals toilet, badkamer of keuken breng je een laatste toplaag sealing aan. Deze beschermt de kalkverf tegen vlekken, vuil en vocht. Bij krijtverf is dit niet nodig. Krijtverf is ook beter overschilderbaar dan kalkverf.

Krijtverf kopen bij Hubo

Wanneer je kalk- of krijtverf gaat kopen bij Hubo en je hebt vragen, dan staat ons vakteam voor jou klaar. Wij helpen jou om precies die verf te vinden die bij jouw project past!