Vijlen & raspen

  • 1 -23 van 26 producten
Hubo staat voor je klaar!

Vijl en rasp kunnen niet ontbreken in gereedschapskist

Ben je op zoek naar een vijl of een rasp? Deze items kunnen niet ontbreken in je gereedschapskoffer als je regelmatig zelf klust. Welke rasp zoek je? Heb je een handrasp nodig of zoek je meer naar vijl gereedschap? Ook dan is er veel keus. Denk aan onder andere een handvijl, een ronde vijl, een metaalvijl, een halfronde vijl, een platte vijl of houtvijlen. Twijfel je nog welk vijl gereedschap je het beste kunt kopen? Bedenk dan allereerst waar je de handrasp of handvijl voornamelijk voor gaat gebruiken.

Het juiste vijl gereedschap kopen

Heb je een vijl nodig voor ronde oppervlakken en gaten, kies dan voor een ronde vijl of een halfronde vijl. Let ook altijd op het materiaal dat je gaat vijlen of raspen. Is het vrij hard materiaal, dan heb je zeker een metaalvijl nodig. Let verder ook op de grofheid van de vijl. Een platte vijl, maar zeker ook vrijwel alle houtvijlen zijn bedoeld voor het verwijderen van scherpe randen. Je hebt soms een ronde vijl nodig tijdens het klussen, maar ook tijdens het uitvoeren van een hobby kunnen vijlen en raspen zeer goed van pas komen. 

Hubo helpt: koop het juiste vijlgereedschap

Hulp nodig? Kom je er niet uit welke vijl of rasp je nu het beste kunt kopen? Dat is niet verwonderlijk gezien het zeer uitgebreide assortiment. Een van de mensen van ons vakteam denkt graag even met je mee.