Netvoedingen & transformatoren

UTP kabels voor computernetwerken

Voor het aansluiten van computerapparatuur op een netwerk, zoals een Local Area Network (LAN) of internet, gebruik je UTP kabels. Via deze netwerkkabels verloopt de datacommunicatie tussen computers. Ze vormen zo je aansluiting op een lokaal computernetwerk binnen een bedrijf of een wereldwijd netwerk. Dankzij een UTP kabel is het mogelijk om met je PC allerlei digitale informatie uit te wisselen met collega’s, familie en vrienden. Foto’s, video’s en teksten worden als datapakketjes via de netwerkkabels verstuurd.

Netwerkkabels aansluiten

Het aansluiten van netwerkkabels is zeer eenvoudig. De UTP kabels hebben aan de uiteinden pluggen die passen op je apparatuur en de contactdoos van het netwerk. Indien nodig kun je de kabel gemakkelijk inkorten met een speciale montagetang. Je kunt bij Hubo kiezen uit diverse soorten UTP kabels. Ze zijn ingedeeld naar categorie. Voor de meeste verbindingen zijn zogenaamde Cat5 kabels voldoende. Heb je echter te maken met een gigabitsnelheid of wil je tegelijkertijd meer informatie kunnen versturen? Dan kun je kiezen voor een Cat5e of Cat6 UTP kabel. Dergelijke kabels zijn allebeide geschikt voor 1000Mbit/s-netwerken. De Cat6 uitvoering verstuurt echter twee keer zoveel data op hetzelfde moment.

Eenvoudig en snel online een UTP kabel kopen

Wil je via internet voordelig een UTP kabel kopen? Dan kun je terecht in de webshop van Hubo. De kabels zijn echter ook in onze fysieke winkels verkrijgbaar. Naast losse internetkabels verkopen we ook UTP netwerktesters, netwerkswitches, contactdozen en andere benodigdheden om je desktop computer of laptop aan te sluiten op een netwerk.