Kettingen

  • 1 -15 van 15 producten
Hubo staat voor je klaar!

Waarvoor gebruik je een klok- of schakelketting?

Kettingen zijn bij diverse klussen onmisbaar. Je gebruikt ze voornamelijk om materialen mee te verbinden of op te hangen. Maar ook als beveiligingsmateriaal is een stevige ijzeren of stalen ketting ideaal. En wist je dat kettingen soms ook gebruikt worden als toevoeging aan een industrieel interieur? Denk bijvoorbeeld aan een stoere lamp die aan een ketting wordt opgehangen. Je kunt er van alles mee en daarom is de ketting bij klussen binnen- én buitenshuis zo populair.

Van schakelketting tot klokketting: welke kettingen zijn er?

Je hebt keuze uit allerlei soorten kettingen. De bekendste kettingen zijn de schakelketting en de klokketting. Een schakelketting bestaat uit allemaal scharnierende (ronde) schakels die aaneengezet zijn. De schakels kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen. Het is vaak een ijzeren of stalen, maar soms ook een kunststof ketting. Een klokketting is vergelijkbaar met een schakelketting, maar heeft in de meeste gevallen ovalen schakels. Vroeger gebruikten ze de klokketting om de gewichten van de klok aan de klok zelf vast te maken. Dat kan nu natuurlijk nog steeds, maar tegenwoordig wordt de klokketting ook voor andere doeleinden gebruikt. Vaak worden er lichtere voorwerpen mee opgehangen. 

Welke keuze moet ik maken?

Naast keuze in type ketting en het soort materiaal, kun je ook uit allerlei soorten en maten kettingen kiezen. De ringetjes zijn namelijk in diverse groottes verkrijgbaar. Vaak begint dit bij een dikte van 1 millimeter. Vind je het moeilijk om te bepalen welke maat ketting je moet kopen, of weet je bijvoorbeeld niet of een ijzeren of stalen variant beter is voor jouw toepassing? Hubo helpt je graag met professioneel advies op maat.