Stopcontacten

  • 1 -23 van 142 producten
Hubo staat voor je klaar!

Hoe kies je een stopcontact?

Een huishouden krijgt steeds meer elektrische apparaten. Dit vraagt dan ook direct om meer stopcontacten in huis. Een stopcontact kopen kan soms lastig zijn, omdat er veel verschillende soorten te verkrijgen zijn. De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is: heb je een inbouw stopcontact of opbouw stopcontact nodig? Een inbouw stopcontact moet je bevestigen in de muur met een installatie doos. De voorkant van het stopcontact komt dan precies gelijk met de muur te liggen. Een opbouw stopcontact wordt juist op de wand geplaatst. Deze wordt vervolgens voorzien van stroom middels een kabel buiten de muur. Ga je een stopcontact buiten of in een vochtige omgeving plaatsen? Dan ben je verplicht om een exemplaar met randwaarde te plaatsen.

Het monteren van stopcontacten

Bij een stopcontact kopen blijft het niet. Je moet hem natuurlijk nog gaan plaatsen. Zorg er eerst voor dat er geen spanning staat op de elektrische draden. Zo voorkom je veel problemen. Wil je hem plaatsen in een bestaande inbouwdoos? Kies dan eenvoudig voor een inbouw stopcontact. Is er nog geen elektrische aansluiting? Kies dan voor een opbouw stopcontact. Let er altijd op dat de blauwe kabel de nuldraad is, de bruine kabel de fasedraad en de geel/groene kabel de aardedraad is.

Advies nodig? Hubo helpt!

Wil je advies over het kopen van een stopcontact? Dat kan! Hubo staat klaar voor al je vragen omtrent het plaatsen van een nieuw stopcontact.