Stopcontacten

1-16 van 147 producten

Inbouw schakelmateriaal: netjes en stijlvol

De toepassing van inbouw schakelmateriaal in je woning is mooi en praktisch. Een stopcontact of schakelaar die is ingebouwd steekt nauwelijks uit. Wanden zien er hierdoor stakker uit. Daarnaast heb je minder last van uitsteeksels als je een kast, bank of ander meubelstuk langs de muur plaatst. Inbouw schakelmateriaal is te koop in vele uitvoeringen en draagt bij aan een stijlvolle woninginrichting.

Hoe plaats je een inbouwdoos?

Voordat je een inbouw stopcontact kunt monteren zul je in de wand eerst een sleuf en een gat voor de snoeren, de buizen en de wandcontactdoos moeten maken. Na de montage smeer je de sleuf weer dicht met specie. Daarna kun je de muur voorzien van behang of pleisterwerk. Het is dus raadzaam inbouw schakelmateriaal te plaatsen voordat je een kamer helemaal afwerkt. In veel gevallen zijn de leidingen echter al in de muur aanwezig en hoef je alleen een gat te zagen om een oude opbouwdoos te vervangen door een inbouwdoos. De meeste inbouwdozen klemmen zichzelf vast in het gat. 

Een wandcontactdoos inbouw kopen

Hubo heeft een groot aantal soorten inbouw schakelmateriaal in het aanbod. Maak bijvoorbeeld je keuze uit de verschillende enkele of dubbele lichtschakelaars. Voor de wandcontactdozen, dimmers en schakelaars zijn bijpassende afdekramen te verkrijgen. Dankzij zo’n afdekplaat zie je de ontsierende randen van het inbouw schakelmateriaal niet meer. Daarnaast verkopen we ook blindplaten. Dergelijke platen gebruik je om een overbodige contactdoos geheel af te dekken. De diverse producten zijn uiteraard laag geprijsd.