Keuken op maat laten maken

Keuken op maat laten maken

Nieuwe keuken?

De keuken is het hart van het huis, een plek voor ontmoeting en ontspanning. Bij de aanschaf van een nieuwe keuken sta je vaak voor een aantal belangrijke keuzes: ga je voor luxe of praktisch nut? Kies je voor landelijk of modern? Wil je grepen, of greeploos? Het vakteam van Hubo helpt je bij al deze zaken. Zo realiseren we samen jouw droomkeuken.

Dit is hoe het werkt:
Jij komt gezellig langs bij de Hubo bij jou in de buurt. De koffie staat klaar. Jij vertelt over je droomkeuken en wij vragen je de oren van je hoofd:

- Hoe ziet dat er dan uit, die droomkeuken?
- Heb je ruimte voor een kookeiland?
- Welke apparatuur komt in jouw droomkeuken?
- Welke stijl droom je van?
- En welke kleuren?
- Welk materiaal heeft je voorkeur?
- Wil je grepen, of geen grepen?

Samen met onze vakmensen kom je tot een wensenlijst en een ontwerp. Onze vakmensen komen vervolgens bij jou thuis en meten de boel op. Hierna bekijken jullie samen het ontwerp en passen de laatste dingen aan. Is alles naar wens? Dan geef jij je akkoord. Hierna monteren onze vakmensen de keuken op maat zo snel mogelijk bij jou thuis.

In 6 stappen naar jouw keuken

1. Bepaal de ruimte

Hoeveel ruimte je hebt, is mede bepalend voor welke opstelling je kiest. Meet daarom vooraf de maten op van de ruimte die beschikbaar is. Vergeet niet om ook de hoogte op te meten. Dit voorkomt dat er mooie plannen gemaakt worden die uiteindelijk niet gaan passen. Exact meten doen onze vakmensen zodra er overeenstemming is over de keuken. Om de start compleet te maken, kun je foto’s meenemen van de ruimte. Neem in deze stap alvast mee wat je belangrijk vindt in de keuken, heb je veel kastruimte nodig of wil je ruimte vrijhouden voor een grote eettafel. Een kookeiland of juist niet? 

Bekijk voorbeelden van keukens door het Hubo vakteam.

Kookeiland
keuken
keuken

2. Kies de opstelling

Afhankelijk van de ruimte en van je wensen is het nu tijd om de opstelling te kiezen. Hierbij mag je comfort, smaak en kookgemak niet uit het oog verliezen. Je kiest hierbij uit een rechte keuken, een hoekkeuken of een U-keuken.

Kies uit een rechte keuken, een hoekkeuken of een U-keuken.

rechte keuken
u-keuken
hoekkeuken

3. Kies je apparatuur

Welke apparatuur je wil gebruiken in je keuken, is erg persoonlijk. Geeft de een de voorkeur aan een vaatwasser, wil de ander liever een oven. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de beschikbare ruimte. Schoonmaken is altijd een dingetje in de keuken, hoe makkelijker hoe liever. In de moderne designs van de verschillende apparatuur wordt hier zeker rekening mee gehouden. Ook energielabels zijn belangrijk, moderne apparatuur gebruikt duidelijk minder energie dan oudere apparatuur. 

Wat kan er in een keuken geplaatst worden? Een kookplaat, oven, afzuigkap, koel-vriescombinatie en een vaatwasser

koelvriescombinatie
oven
kookplaat

4. Kies je front

Datgene wat je het meeste ziet van een keuken….de buitenkant. Heel belangrijk voor de uitstraling van je keuken: landelijk, modern of klassiek? Je kan kiezen uit vele verschillende materialen:

Melamine fronten
Een duurzaam front van een houtvezelplaat voorzien van een hoogwaardige melamine toplaag. Verkrijgbaar in vele uni-kleuren en kan voorzien zijn van nerfstructuur of hoogglans finish.

Acryl fronten
MDF afgewerkt met een acryl toplaag voor een perfecte glansgraad. De binnenzijde is afgewerkt met een matte bijpassende kleur.

HPL fronten
Een robuust front en kan vanwege de HPL toplaag tegen een stootje. Het front is tweezijdig in kleur en leverbaar in vele unikleuren.

Lak fronten
Front van houtvezelplaat met een melamine toplaag welke daarna is voorzien van een hoogwaardige (watergedragen) laklaag. Leverbaar met een structuur of een gladde afwerking.

Fronten van glas
Leverbaar in 4 typen maar altijd voorzien van veiligheidsglas.
 

 Kies uit Melamine fronten, Acryl fronten, HPL fronten, Lak fronten en fronten van glas.

 

Acryl
Lak
Melanine

5. Kies je werkblad

Wat vind je belangrijk aan een werkblad? Het werkblad bepaald voor een groot gedeelte het gebruiksgemak van de keuken. Gebruik je overal onderzetters voor of kies je voor meer gemak en zet je de pan direct van het vuur op het aanrecht? 

HPL blad 
Een multiplex blad afgewerkt met een HPL laag. Verkrijgbaar in vele kleuren. 

Quartsiet blad 
Een bijzonder sterk en slijtvast materiaal. Een hete pan kun je er direct opzetten, maar kan wat verkleuring opleveren. Dit materiaal is wel heel makkelijk en goed te verwerken.

Kies uit HPL blad van multiplex of een quartsiet blad van slijtvast materiaal.

keukenblad
houten keukenblad

6. Kies je accessoires

Een keuken is pas af wanneer je alles op elkaar afstemt, de spoelbak moet bij de sfeer passen die je gekozen hebt en de kraan ook. Neem ook in overweging waar en hoe je afvalbak wil plaatsen. Komt deze in een kast of vrijstaand in de ruimte. 

Er zijn vele mogelijkheden om je kast handig in te richten en je la praktisch te gebruiken. Ook gedacht aan de verlichting in de keuken? Boven het werkblad moet dit functioneel zijn, maar heb je een eettafel aan je keuken, wil je daar natuurlijk meer sfeerverlichting. 

Kortom, het kiezen van een nieuwe keuken levert in eerste instantie meer vragen op dan antwoorden. Je hebt nu de kans om alles te verwerken in je nieuwe keuken, Hubo helpt hierbij!

Ook gedacht aan de verlichting in de keuken? Boven het werkblad moet dit functioneel zijn, maar heb je een eettafel aan je keuken, wil je daar natuurlijk meer sfeerverlichting. 

keukenverlichting
keukenlamp
hanglamp

7 redenen voor een keuken van Hubo

1. Jouw ontwerp
Onze vakmensen vragen je alles over jouw wensen voor een nieuwe keuken. Daarna ontwerp je samen jouw nieuwe droomkeuken. Zo zet je dus alles naar eigen hand.

2. Alle keukens zijn verkrijgbaar in 1950 NCS-kleuren
Al onze keukens zijn verkrijgbaar in 1950 NCS lakkleuren. Het is mogelijk om een gehele keuken, of slechts een detail in één van deze kleuren af te werken. De 1950 NCS kleuren zijn verkrijgbaar in zijdeglans-, structuur- en hoogglanslak.

3. Greeploos: zowel horizontaal als verticaal
In de keuken gaat het om details. Voor een minimalistisch effect zijn alle horizontale én verticale openingen daarom greeploos, wat zorgt voor een strak en puur design.

4. Standaard leiding- en ventilatieruimte
Bang voor lelijke aanpassingen door kabels en leidingen? Niet nodig: in onze keukens zit er standaard leiding- en ventilatieruimte achter de kasten.

5. Scharnieren met geïntegreerde demping
De keukens van Hubo zijn voorzien van scharnieren met automatische demping. Dat zorgt voor geruisloze en vloeiende sluitbewegingen.

6. Laserafkanting
Door laserafkanting van de fronten krijgt de keuken een mooi en strak aanzicht en verleng je de levensduur. Dat komt omdat je de optische lijmnaad niet meer ziet, waardoor je de randen makkelijk schoon en mooi houdt.

7. De allerbeste service (cliché, maar waar)
Of je nu twee linker- of rechterhanden hebt: iedereen is welkom. Wij adviseren je niet alleen over een nieuwe keuken, we komen ook bij je langs en meten alles op. Daarna plaatsen we de keuken bij jou thuis, met vakmensen uit onze winkel. Er zit dus geen externe partij tussen, het is altijd het vertrouwde gezicht uit de Hubo bij jou uit de buurt.

Geeft Hubo persoonlijk advies?

Ja, de vakmensen van Hubo geven persoonlijk advies. Bij je thuis, of in de winkel.

  • Keuken op maat laten maken
  • Keuken op maat laten maken
  • Keuken op maat laten maken
  • Keuken op maat laten maken