Staalborstels & -wol

  • 1 -23 van 24 producten
Hubo staat voor je klaar!

De beste staalborstels voor jouw klus

Een staalborstel is een borstel met haren van staal. Andere benamingen voor een staalborstel zijn een draadborstel of handstaalborstel. Met een stalen borstel maak je verschillende oppervlaktes grondig schoon. Zo verwijder je er onder andere roestplekken en verfresten mee. 

Een stalen borstel gebruiken is een mooie klus voor de echte doe-het-zelver. Met een borstel van staal heb je al snel het gewenste resultaat. Roest schuur je bijvoorbeeld eenvoudig weg, waardoor het product er weer ‘als nieuw’ uitziet. Ook oude verfresten ga je te lijf met een borstel van staal, zodat het oppervlak weer mooi glad wordt. 

Verschillende soorten staalborstels

Hubo helpt je bij het vinden van een staalborstel en heeft verschillende borstels met stalen haren in het assortiment. Wil je weten welke staalborstel je voor jouw klus nodig hebt? Ons vakteam helpt je bij het vinden van een goede staalborstel. 

De staalborstel op steel heeft twee of drie rijen met haren van staal. Hoe meer rijen de staalborstel op steel heeft, hoe grondiger de borstel zijn werk doet. Met een ronde staalborstel en een dremel, kun je de klus ook mechanisch aanpakken. Dankzij de ronde staalborstel voor op een dremel hoef je zelf geen borstelbewegingen te maken en kracht te zetten. 

Waarom niet gewoon schuurpapier gebruiken? Schuurpapier is ook een goede oplossing om een oppervlak mooi glad te schuren, maar vaak werkt een staalborstel effectiever dan schuurpapier. Zo schuur je een gestucte muur beter met schuurpapier dan met een staalborstel, maar is roest op metaal wel goed aan te pakken met een borstel van staal. 

Hubo helpt: de juiste staalborstel uitkiezen

Hulp nodig? Hubo helpt je met professioneel advies en maatwerk. Zo vind je altijd eenvoudig de beste borstel van staal voor jouw klus.