Verminder geluidsoverlast in huis met geluidsisolatie voor plafond en wanden

Houd geluiden van buitenaf tegen door een geluidsisolerende voorzetwand te plaatsen. Een geluidsisolerende voorzetwand is ook ideaal wanneer je binnen veel muziek maakt of een aparte kinderkamer wilt maken. Lees snel hoe je dit aanpakt!

geluidsisolatie plafond

De juiste geluidsisolatie voor je voorzetwand

Goede isolatie zorgt ervoor dat tot wel 50% van het contactgeluid gereduceerd wordt en dat je minder energie verliest. Voor een geluidsisolerende voorzetwand kun je het beste steenwolplaten gebruiken. Hoe dikker de platen, hoe beter deze isoleren. 

Wil je de ruimte echt optimaal isoleren? Dan is het ook raadzaam geluidisolatie tegen het plafond aan te brengen. Je reduceert dan het geluid tussen de verschillende verdiepingen en je zorgt eveneens voor een goede thermische isolatie. Daardoor blijft het ’s zomers heerlijk koel binnen en ’s winters lekker warm. Je merkt het direct aan het wooncomfort in huis én aan je energierekening! Hubo helpt je ook je plafond te isoleren.
 

Bereid je voor: hoeveel geluidsisolatie heb je nodig tot aan het plafond?

Om te weten hoeveel geluidsisolatie je nodig hebt, meet je van het plafond tot aan de vloer de afstand. Meet ook de breedte van de kamer en vermenigvuldig deze twee getallen met elkaar. De voorzetwand maak je met houten regels. Deze komen steeds op dertig centimeter afstand van elkaar. Reken uit hoeveel latten en regels je nodig hebt voor de totale voorzetwand en zaag ze alvast op maat. Maak ze twee tot vier centimeter korter dan de hoogte tot aan het plafond.

Tip: omdat de geluidsisolerende voorzetwand vrijstaand wordt, kun je hier later geen zware spullen tegen monteren.
 

geluidsisolatie plafond

Een geluidsisolerende voorzetwand maken

Dit heb je nodig: houten latten, regels, vlokkenplaat / ondervloer, steenwolplaten, liniaal, potlood, waterpas, isolatiemes, gipsplaten en een schroefmachine.

Stap 1: klem de latten tussen de vloer en het plafond. Gebruik hiervoor stroken vlokkenplaat of ondervloer. Deze klem je ook tussen de latten en de muur.

Stap 2: nu ga je de regels plaatsen. Houd steeds een hartafstand van dertig centimeter aan en controleer met een waterpas of ze recht staan. 

Stap 3: snijd de isolatieplaten op maat met een isolatiemes. Neem enkele millimeters extra, zodat de platen goed klemmen.

Stap 4: klem de isolatieplaten tussen de regels. 

Stap 5: schroef daarna de gipsplaten aan de regels vast. Houd een paar centimeter vrij bij de vloer voor een betere geluidsisolatie. Doe dit ook bij het plafond en de muren.

Stap 6: nu kun je de gipsplaten afwerken!

Tips: 

  • Steeds dezelfde onderlinge afstand aanhouden tussen de regels is gemakkelijker wanneer je hiervoor een lat of stuk gipsplaat op maat zaagt.

  • Gebruik beschermende kleding, een mondkapje en handschoenen om jezelf te beschermen als je met isolatiemateriaal werkt.
     

geluidsisolatie plafond

Hubo helpt

Neem gerust contact met ons op of kom langs de Hubo bij jou in de buurt voor de juiste materialen en meer tips. Wij denken met je mee. Heb je een vraag? Kom langs of neem contact met ons op. Er is altijd een Hubo bij jou in de buurt.