Bewegingssensoren

Filter en sortering

Prijs
  • 1 -23 van 24 producten
Hubo staat voor je klaar!

Bewegingsmelder, voor veiligheid en gemak

Een bewegingssensor heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Je kunt gebruikmaken van een losse bewegingsdetector voor buiten of binnen die je doorschakelt met bijvoorbeeld een lamp. Je kunt een bewegingssensor buiten ook toepassen om het inbrekersgilde af te schrikken door de sensor met een alarm te schakelen. Een bewegingsmelder voor binnen heeft vele toepassingen, maar wordt het meeste gebruikt bij verlichting.

Lamp met bewegingssensor binnen geeft comfort

Een lamp die reageert op beweging is niet alleen makkelijk, maar ook veilig. Je hoeft nooit meer in het donker naar de sleutels te zoeken als je een lamp met draadloze bewegingssensor bij de voordeur plaatst. Zodra je in de buurt komt, springt het licht aan. Ook handig voor in de tuin. Lampen met draadloze bewegingssensor worden toegepast op plekken waar je niet lang verblijft, zoals in de gang of op de trap, aangezien de lamp na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt. 

Plaatsing van een bewegingssensor binnen of buiten de woning

Wil jij een lamp met bewegingssensor binnen plaatsen? Dan moet je op een aantal zaken letten. Zorg dat de meubels het "zicht" van de sensor niet belemmeren. Heb je huisdieren? Kies een melder die niet op dieren reageert. Om een bewegingsdetector buiten te plaatsen is het belangrijk op de IP-beschermingswaarde van de sensor te letten. Afhankelijk waar je deze gaat plaatsen moet de IP-waarde minimaal 25 zijn. Verder moet je nog op de detectiehoek en reactietijd van de bewegingssensor letten. Heb je twijfels, of wil je meer info? Vraag het gerust aan ons vakteam. Daar zijn ze voor.