Grind & siergrind

Grind leggen in de tuin

Er zijn veel verschillende manieren om een tuin aan te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit tegels, gras, kunstgras of kiezelstenen. Het aanleggen van een siertuin met kiezelstenen dient zorgvuldig gedaan te worden. Je start dan ook met het leggen van een anti-worteldoek. Dit zorgt ervoor dat er geen wortels tussen het grind gaan groeien. Daarnaast heb je ook de juiste hoeveelheid siergrind nodig. Er wordt aangeraden om altijd een laag van ongeveer 5 centimeter siergrind in de tuin te leggen. Zijn de stenen wat grover? Dan is het slim om 7 centimeter aan te houden.

Verschillende soorten grind

Siergrind komt voor in verschillende soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tuin met siergrind in het wit. Dit siergrind in het wit zorgt voor een lichte uitstraling in de tuin. Als je veel lichtgrijze kleuren hebt, is dit een zeer leuke toevoeging. Daarnaast kun je ook kiezen voor siergrind in het zwart. Heb je veel donkere kleuren in de tuin? Dan is siergrind in het zwart een zeer goede keuze. Daarnaast heb je ook de keuze voor siersplit. Split is een andere soort grind, het heeft een hoekige vorm. Siersplit wordt namelijk afgebroken uit stenen. Split is daardoor scherper en minder toegankelijk om over heen te lopen.

Hulp nodig? Hubo helpt!

Hulp nodig? Hubo helpt je met de keuze voor siergrind in de tuin aan te leggen en de keuze te maken tussen bijvoorbeeld siersplit en siergrind.