Rookgasafvoer

Rookgas van je gaskachel of geiser afvoeren

Bij de verbranding van gas in je geiser of gaskachel ontstaat rookgas. Dit moet naar buiten afgevoerd worden, vanwege de giftige bestanddelen. Met aluminium afvoermateriaal leg je zelf het benodigde rookkanaal aan. Je zult met diverse onderdelen, zoals een afvoerpijp, pijpbeugels, bochtstukken en een rookgaskap, aan de slag moeten. Hubo helpt je graag aan deze spullen. 

Aluminium afvoerpijp uitkiezen

Om een goede rookgasafvoer te maken dien je passende materialen in te kopen. Er zijn namelijk afvoerpijpen in diverse maten leverbaar. Het pijpmateriaal moet de juiste diameter hebben om goed op je gaskachel aan te sluiten. Zo is te voorkomen dat het gas alsnog in je huis terecht komt. Als een aluminium afvoerpijp niet helemaal goed aansluit is het slim een verloopstuk te monteren. Voor een goede trek in de afvoer is het raadzaam een rookgaskap te plaatsen. Met zo’n tregakap voorkom je ook dat er rommel en regenwater in het rookkanaal komt. Let er op dat je dunwandig aluminium afvoermateriaal alleen gebruikt voor een niet-condenserend apparaat. Toepassing bij andere toestellen levert vanwege de hogere temperaturen brandgevaar op. 

Goedkope materialen voor rookgasafvoer

Met de goedkope aluminium afvoermaterialen van Hubo zet je eenvoudig en snel een goed werkend afvoersysteem in elkaar. In onze winkel vind je onder andere aluminium plooibochten, afvoerpijpen, afsluitdoppen en T-stukken met KOMO-keurmerk en Gastec-certificaat. Met ons ruime assortiment kun je de rookgasafvoer precies zo maken als jij in gedachten hebt. Onze deskundige medewerkers voorzien je hierbij graag van advies.