Kweek- & pootmateriaal

Filter en sortering

Prijs
  • 1 -23 van 70 producten
Hubo staat voor je klaar!

Kweek- en pootmateriaal voor tuinieren

Voor het kweken van nieuwe planten in je tuin zijn er handige hulpmiddelen voorhanden. Dit zogenaamde kweek- en pootmateriaal helpt om zaden en pootgoed optimaal te laten ontkiemen en jonge plantjes goed te laten groeien. Hierbij valt te denken aan plantenstokken, binddraad en plantenrekken. Met deze kweekmaterialen geef je de nieuwe aanplant de gewenste ondersteuning tijdens het groeiproces. Hubo levert deze artikelen voor weinig geld.

Laat planten optimaal groeien met kweekmateriaal

Ben jij ook iemand die houdt van tuinieren? Dan vind je het hoogstwaarschijnlijk erg leuk om zelf jonge plantjes op te kweken tot volwassen planten. Het telen van groenten en bloemen begint bij het zaaien van zaden en het poten van poters. Dit kan in de volle grond of in een kweekkas. Zodra de zaadjes en poters ontkiemen en er een plantje boven de grond verschijnt, is het zaak er als de kippen bij te zijn. Met behulp van bindbandjes, bindtouw of plantenringen geleid je de nieuwe planten langs een plantenstok of -rek in de gewenste groeirichting. Hiervoor kun je ook een groeinet gebruiken. Heb je jonge boompjes geplant? Geef ze dan de steun van een paal met behulp van een boomband. 

Benodigdheden om gewassen te kweken en te geleiden

Al het hierboven genoemde poot- en kweekmateriaal is te verkrijgen in de webshop en fysieke winkels van Hubo. Daarnaast verkopen we onder andere pootstokjes, irrigatiesystemen en handige kweeksetjes. Een voorbeeld hiervan is een setje met diverse turfbakjes en plantenlabels voor het ontkiemen van plantenzaadjes.