Niet- & spijkerapparaten

Met een spijker- en nietapparaat verbind je snel diverse materialen, waaronder planken en balken, zonder kracht te zetten. Handig als je een tuinschutting wilt maken. Een elektrische nietmachine schiet de nieten met kracht in het materiaal zonder dat de pootjes worden verbogen. Deze machine wordt veel gebruikt door bijvoorbeeld stoffeerders bij het bekleden van stoelen en bankstellen. Bij het spijkeren wordt alle kracht op de spijker losgelaten, waardoor de spijker diep in het hout gedreven wordt. Dat werkt netjes en snel. Er zijn nog veel meer toepassingen te verzinnen, waarbij een spijker en nietmachine van pas komen. 

Soorten spijker en nietapparaten bij Hubo

In ons assortiment hebben wij diverse soorten spijker en nietapparaten, handbediend en elektrisch. Voor veelvuldig nieten of spijkeren kies je een elektrische niet- of spijkermachine. Wij hebben ook een nietapparaat voor hout in het assortiment. Een nietapparaat voor hout is elektrisch aangedreven en drijft hierdoor de nieten met meer kracht in het hout. Veel apparaten zijn geschikt voor zowel nieten als spijkeren. Het eerste waar je op moet letten bij aanschaf van een niet- of spijkerapparaat is de grootte van de nieten en/of spijkers die je kunt gebruiken. 

Verlies de veiligheid niet uit het oog

Op het niet- en spijkerapparaat stel je de kracht in waarmee een spijker of niet in de materialen wordt gedreven. Let op dat zelfs in de laagste stand de spijker of niet met zeer grote kracht wordt weggeschoten. Neem de nodige veiligheidsmaatregelen en zorg bijvoorbeeld dat kleine kinderen niet met het apparaat “spelen”. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste spijker- en nietapparaat voor jouw toepassing? Vraag het gerust aan ons vakteam!