Koolmonoxidemelders

Een koolmonoxidemelder controleert de lucht op de gevaarlijke stof koolmonoxide. Wanneer het apparaat een te hoog percentage aan koolmonoxide opmerkt, gaat het koolmonoxide alarm af. Je weet dankzij het koolmonoxide alarm direct dat je naar een veilige plek met frisse lucht moet gaan en de hulpdiensten moet bellen. 

Een koolmonoxidemeter plaatsen is een klus die iedere doe-het-zelver kan. Hang de koolmonoxidemeter op bij een verbrandingstoestel, zoals een open haard, CV-ketel of geiser. Bij deze apparaten is de kans het grootst dat er koolmonoxide vrijkomt.

Verschillende koolmonoxidemelders

Hubo helpt je bij het vinden van de beste koolmonoxidemelder en heeft verschillende koolmonoxidemeters in het assortiment. Kom je er niet helemaal uit en heb je advies nodig? Het vakteam helpt je met het uitkiezen van de beste koolstofmonoxide melder. 

Bij een koolstofmonoxide melder heb je de keuze uit een koolmonoxidemelder die alleen het koolstofgehalte meet of een rookmelder koolmonoxidemelder. Een koolmonoxide- / rookmelder waarschuwt ook als er rook in de lucht hangt. 

Kun je beter een koolmonoxidemelder of een koolmonoxide- / rookmelder kiezen? Een rookmelder koolmonoxidemelder is een goede keuze als je geen rookmelder hebt. Je hebt dan meteen een apparaat dat de aanwezigheid van deze twee gevaarlijke stoffen opmerkt. Houd er rekening mee dat je het beste op iedere verdieping van je woning een rookmelder plaatst.

Hubo helpt: de beste CO melder kopen

Heb je hulp nodig bij de beste CO melder kopen? Hubo helpt je me het geven van professioneel advies. Je vindt zo altijd de beste koolmonoxidemelder.