Brandblussers

Brandblusser kopen voor huis, auto en caravan

Brand is iets waar je liever niet aan denkt. Maar een ongeluk in huis of op reis zit in een klein hoekje. Helemaal als je gaat klussen. Zorg daarom dat je goed bent voorbereid met een brandblusser voor thuis binnen handbereik. 

Verschillende brandblussers

Er zijn verschillende brandblussers te koop. We leggen deze verschillen graag aan je uit, zodat je het beste brandblusapparaat kiest.

De schuimblusser is een brandblusser geschikt voor het blussen van branden op vaste en vloeibare stoffen. De schuimblusser kan geschikt zijn voor vetbranden, zoals frituurvet en voor brandjes in je caravan, schuur en boot. Dit staat altijd op de blusser aangegeven. Kies voor een kleine brandblusser voor de auto of voor een schuimblusser van 6 liter.

De poederblusser is een brandblusser geschikt voor brand bij vaste en vloeibare stoffen en blust ook gasbranden. Een poederblusser is hiermee heel geschikt voor keukens, auto’s en caravans. Let wel dat de poeder moeilijker te verwijderen is dan schuim.

De CO2 blusser spuit koolzuursneeuw op de brand. Eigenlijk verstikt de CO2 blusser de brand, waardoor deze dus uitdooft. Hij is vooral geschikt voor apparaten die onder spanning staan, maar ook voor een vloeistofbrand waarbij olie of benzine betrokken is.

Hubo helpt met een brandblusser voor thuis

Hulp nodig? Hubo helpt je bij het kiezen van de juiste brandblusser voor de auto of thuis. Ons vakteam legt je uit welke brandblussers geschikt zijn voor welke brand en dus welke brandblusser te kopen. Of het nu een kleine blusser of een schuimblusser 6 liter is, zo kies je altijd het beste brandblusapparaat.