Meubelsloten

  • 1 -14 van 14 producten
Hubo staat voor je klaar!

Wat zijn meubelsloten?

Met behulp van meubelsloten kun je allerlei soorten meubelen vergrendelen. Denk aan kasten, dressoirs, kisten en commodes. Je gebruikt een meubelslot bijvoorbeeld als je kostbare spullen veilig wilt opbergen. Soms worden meubelsloten ook gemonteerd om een meubelstuk decoratief af te maken. Dan heeft het slot niet direct een praktisch doel, maar wordt het meer gebruikt om de uitstraling van het meubel te verbeteren.

Welke meubelsloten zijn er?

Meubelsloten zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De bekendste sloten zijn het opleg-meubelslot en het insteek-meubelslot. Het opleg-meubelslot monteer je op de deur, waarbij alleen de cilinder door de deur steekt. Dit slot is perfect voor meubels met deuren die volledig in het kozijn vallen. Het insteek-meubelslot wordt centraal in de zijkant van de deur gemonteerd. Op het sleutelgat na zie je dit slot helemaal niet zitten. Een insteek-meubelslot is daarom ideaal als je wel een meubel wilt vergrendelen, maar geen duidelijk zichtbaar slot op het meubel wil hebben. Naast het opleg- en insteek-meubelslot kun je ook kiezen voor automatensloten en profielgrendels. Het automatenslot zie je bijvoorbeeld vaak terug op vergrendelde kistjes en het profielgrendel is het bekende schuifslot. 

Welk meubelslot moet ik kiezen?

Welke meubelsloten geschikt zijn voor jouw toepassing, is afhankelijk van het type meubel dat je wilt vergrendelen en je wensen en eisen die daarbij komen kijken. Kom je er niet helemaal aan uit? Hubo helpt. Je kunt bij ons terecht voor professioneel en persoonlijk advies en handige montagetips.