Houd zon en warmte buiten met screens op maat

Nederland wordt steeds warmer. Wil je comfortabel wonen, maar liever niet veel geld uitgeven aan bijvoorbeeld een airco? Een screen houdt fel licht, overmatige hitte én nieuwsgierige ogen effectief tegen en is op termijn de goedkoopste manier van koelen. Maar waar let je op, als je voor deze slimme en energiebesparende oplossing kiest?

Vraag een offerte aan
screens

Screen op maat maken: keuzes, keuzes, keuzes

Wist je, dat screens aanzienlijk meer warmte tegenhouden dan bijvoorbeeld raamdecoratie? En dat ze privacy en doorzicht prima laten samengaan? Of dat we screens helemaal passend kunnen maken voor jouw huis en ze ook monteren? En we ook windvaste uitvoeringen bieden? Zo maken we screens voor iedere situatie op maat. Waar je ook voor kiest, bedenk vast het volgende:

1. Screens zijn bij uitstek geschikt voor goed geïsoleerde huizen: deze zijn namelijk het gevoeligst voor oververhitting. 

2. Wel licht, geen warmte naar binnen? De juiste screens filteren licht en warmte, het zorgt ervoor dat de ramen niet opwarmen en dat de woning dus koel blijft. . 

3. Zonwering plaats je op de zuidzijde van je huis, toch? Nee, niet helemaal waar: het is een goede start, maar niet de plek waar je huis het snelst opwarmt. Dat gebeurt namelijk via de oost- en westkant, omdat daar de zon lager staat en dus recht bij je naar binnen komt. Wil je optimaal warmte weren, plaats dan ook je screens op het oosten en het westen.

4. Je kunt kiezen uit screendoeken met een meer open en met een meer gesloten structuur. Welke bij jou past, hangt af van je wensen ten aanzien van lichtinval en doorzicht. 

5. Je zou het niet zeggen, maar donkere doeken weren meer warmte dan lichte doeken, omdat ze zon en warmte beter absorberen. Dat niet alleen, ze geven je ook meer doorzicht van binnen naar buiten. Verrassend, maar waar!

6. Je kunt kiezen voor afstandsbediening of zelfs een aansluiting op je homesysteem voor bediening via je telefoon, tablet of ander apparaat.

7. Screens zijn met een cassette, een doek en twee geleiders misschien simpel van constructie, de montage ervan luistert echter nauw. Volg de instructies goed op.

screens
screens

Hulp nodig? We meten, maken en monteren naar wens

Heb je hulp nodig om de juiste afmeting, doeksoort en doek- en framekleur te bepalen? Twijfel je over de juiste plek of manier om je buitenzonwering te bevestigen? We maken je screens niet alleen op maat, maar bieden je desgewenst ook een paar extra rechterhanden voor het (op-)meetwerk en de montage. Bezoek onze winkel en we vertellen je er alles over je tijdens een kop koffie. Of vraag een offerte aan via onderstaand formulier.

Benieuwd naar de prijzen en montage van screens?

Vraag een offerte aan