Wasmachinekranen

Wat is een wasmachinekraan?

Een wasmachinekraan wordt gebruikt om de wasmachine aan te kunnen sluiten voor de watertoevoer. Naast de toepassing van de kraan op de wasmachine, kan hij ook gebruikt worden voor een vaatwasser in een keuken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een dubbele wasmachinekraan. Soms is het namelijk fijn als de kraan voor de wasmachine twee punten heeft. De dubbele wasmachinekraan wordt dan bijvoorbeeld gebruikt om zowel de wasmachine als de CV ketel bij te vullen. Om deze kraan van de wasmachine te gebruiken, kun je ervoor kiezen om er een Y-koppelstuk tussen te zetten. Dit maakt de scheiding van beide aansluitingen namelijk gemakkelijker.

Verschillende soorten wasmachinekranen

Er zijn verschillende soorten wasmachinekranen te verkrijgen, afhankelijk van je wasmachine en wat je nodig hebt. Een van de meest kenmerkende wasmachine kranen is de masmachinekraan met beluchter. De beluchter is een extra beveiliging voor de kraan voor de wasmachine. Daarnaast heb je ook een wasmachinekraan met keerklep. Deze kraan heeft dezelfde functie als de beluchter, maar is op een andere manier beveiligd. De wasmachinekraan met keerklep is aangeraden wanneer de kraan lager is geplaatst dan het toestel. 

Wil je hulp krijgen? Vraag het aan Hubo!

Heb je hulp nodig bij het zoeken naar geschikte wasmachinekranen? Het vakteam van Hubo staat voor je klaar. Neem contact op met de klantenservice en je krijgt binnen no-time een passend advies op maat omtrent de keuze voor een wasmachinekraan.