Brand? Laat een rookmelder plaatsen en voorkom erger

Brandpreventie: bij Hubo doen we er alles aan met slimme adviezen en betaalbare kwaliteitsproducten. Zo hebben we al een goede rookmelder voor een paar tientjes. Maar dat ophangen, hè? Geen tijd, geen puf? Stel het niet uit. Stel je veiligheid voorop: laat je rookmelder door onze experts plaatsen in slechts twee stappen.

Vraag een offerte aan
Rookmelder laten plaatsen

We helpen je de juiste rookmelder(s) kiezen

Stap de winkel binnen en we vertellen je alles over de verschillende soorten rookmelders. Heb je een optische of een thermische rookmelder nodig? Een losse koolmonoxidemelder of een combimelder? Een slimme variant? Wil je zeker weten dat je goed kiest, gun jezelf dan een professionele blik op je woning van onze brandpreventie-experts. Een vrijblijvende afspraak is zó gemaakt.

We plaatsen de juiste rookmelder op de juiste plek

Je kiest ervoor om je rookmelder te laten plaatsen door ons. Mooi. Maar waar doen we dat eigenlijk? Heel simpel: we plaatsen je rookmelders (en andere melders) altijd volgens preventierichtlijnen. Dat kan namelijk het verschil maken tussen leven en dood. Maar wat zijn deze richtlijnen?

  • Op elke verdieping van je woning heb je minstens één rookmelder nodig op de vluchtroute, dat wil zeggen in de ruimte waar de slaapkamers op uitkomen. Meestal is dit de gang.
     
  • Je beveiligt je woning optimaal met rookmelders in iedere slaapkamer, in de woonkamer of andere vaak gebruikte verblijfsruimtes; in de ruimte voor je wasmachine en wasdroger en daar, waar elektrische apparaten opgeladen worden.
     
  • We bevestigen de rookmelder tegen het plafond op een tochtvrije plek op het liefst 50 cm van de hoek. Is het plafond geen optie? We hebben ook rookmelders die aan de muur mogen. We houden er in elk geval rekening mee, dat jij altijd bij je melders kunt voor het maandelijkse testen, het vervangen van batterijen en eventueel onderhoud.
     
  • Na installatie testen we de werking van de rookmelder. Is het alarmsignaal in alle ruimtes op de verdieping goed te horen? Ook met de deuren dicht? Dan zit ons werk erop.

Hubo maakt je woning veiliger!

Rookmelders zijn van levensbelang, maar je kunt nog veel meer doen om (ernstige gevolgen van) brand te voorkomen. Lees meer over brandpreventie, of kom naar de Hubo in jouw buurt, dan vertellen we je er alles over. Maken we meteen een afspraak voor de installatie.

Benieuwd naar de prijzen en montage?

Vraag een offerte aan