Snoerschakelaars

Verschillende soorten snoerschakelaars

Een snoerschakelaar gebruik je om een lamp aan- en uit te schakelen. Monteer een snoerschakelaar zelf als je lamp niet over een handige schakelaar beschikt. Snoerschakelaars zijn beschikbaar in verschillende modellen, zoals een voetschakelaar en een handschakelaar. Laat de snoerschakelaar perfect matchen met de lamp door te kiezen voor een specifieke kleur. Ga bijvoorbeeld voor een snoerschakelaar in het wit of een snoerschakelaar in het zwart.

Specificaties van een snoerschakelaar

Of je voor een snoerschakelaar in het wit of een snoerschakelaar in het zwart kiest, is afhankelijk van het snoer en de lamp. Daarnaast heb je bijvoorbeeld de keuze uit een snoerschakelaar met een retro design of een wat strakker ontwerp. Tot slot kies je voor het soort schakelaar dat je fijn vindt, zoals een tuimelschakelaar of druk-schakelaar. Overige specificaties waar je op kunt letten zijn het aantal volt, het materiaal en of een snoerschakelaar spatwaterdicht is.

Snoerschakelaars en snoerdimmers

Naast snoerschakelaars, bestaan er snoerdimmers. Met de dimmers creëer je altijd de juiste sfeer. Heb je een vraag over een snoer met schakelaar? Vraag ons vakteam dan om advies. Wij vertellen je meer over de verschillende soorten snoerschakelaars en de installatie hiervan. Het installeren van een snoer met schakelaar is niet heel ingewikkeld. Mocht je niet zo handig zijn, dan zijn er ook complete sets te koop waarbij de schakelaar al direct aan het snoer bevestigd is.