Opsluitbanden

Wat is een opsluitband?

Opsluitbanden worden ook wel betonbanden genoemd. Deze zorgen ervoor dat de bestrating een begrenzing krijgt. Door het plaatsen van een oplsuitband kan de bestrating niet weg. Hierdoor zal het zand onder de bestrating ook niet kunnen verschuiven door neerslag. Daarnaast zorgen ze voor een mooie afwerking van een terras of stenen pad. Naast het mooie aanzicht van de opsluitband, zorgen ze voor een langere levensduur van de bestrating.

Het aanleggen van een opsluitband

Op het moment dat je een terras hebt gelegd, zorg je er met een borderrand voor dat deze op zijn plek blijft. Daarnaast krijg je ook een zeer mooi afgewerkt effect. De borderrand in de tuin kun je echter ook op andere plekken tegenkomen. Zo kun je bijvoorbeeld het gras scheiden van de beplanting. Hierdoor voorkom je dat de planten in het gras gaan groeien. Daarnaast kun je ook een vijver van een betonrand voorzien. Door het aanleggen van een betonrand aan de vijver, kun je gemakkelijker het water bereiken. Daarnaast kan een borderrand in de tuin ook voor de sier neergelegd worden. Je kunt erg leuk verschillende vakken voor bijvoorbeeld de planten maken. Door het afbakenen van de planten met een borderrand, krijg je een leuk plantenbak effect. 

Hulp nodig? Hubo helpt!

Hulp nodig? Hubo helpt je met de keuze voor bolderranden in de tuin. Afhankelijk van de plek van de opsluitband heb je namelijk andere stenen nodig. Het vakteam van Hubo geeft je een passend advies.