Draadeinden

Draadeind

Een draadeind, ook wel bekend als draadstang, is een veel voorkomend bevestigingsmateriaal dat gebruikt wordt om twee of meer voorwerpen met elkaar te verbinden. Een draadeind is een massieve, ronde metalen staaf die over de hele lengte voorzien is van schroefdraad. Met behulp van twee passende moeren worden twee of meerdere voorwerpen aan elkaar verbonden door op elk uiteinde van de draadstang een moer te schroeven. 

Draadstang verkrijgbaar in diverse maten

Een draadstang is verkrijgbaar in verschillende maten. Dus, of je nu op zoek bent naar draadeind m8, m10, m12, m16 of m20: bij Hubo ben je aan het juiste adres. Een draadtang is meestal gemaakt van staal. Om corrosie te voorkomen wordt deze dan bijvoorbeeld verzinkt of op een andere manier beschermd. Ook zijn er draadstangen van bijvoorbeeld roestvast staal, kunststof en hout of om toe te passen in chemische mortel.

Welk draadeind moet ik kiezen?

Welk draadeind je moet kiezen, is afhankelijk van het gebruik en de door jou beoogde toepassing. Hubo helpt. Neem contact op met ons vakteam en laat je adviseren over het beste draadeind en eventueel de bijpassende moeren voor jouw specifieke toepassing. Wij staan graag voor je klaar.