Gasmelders

Gasmelder in de camper, caravan, boot én je woning

Een gasmelder in de camper, caravan, boot en je woning ophangen is geen overbodige luxe. Als je gebruik maakt van een gastoestel (bijvoorbeeld om mee te verwarmen of te koken), kan er namelijk een gaslek ontstaan. Dit gaslek heeft grote gevolgen voor je gezondheid. In het ergste geval ontstaat er namelijk een gasexplosie. Detecteer een gaslek daarom op tijd met een gasmelder en voorkom gevaarlijke situaties.

Wat detecteert een gasmelder?

Een gasmelder kan verschillende soorten gas detecteren. Voorbeelden hiervan zijn aardgas, butaan en propaan. Zoek je naar een gasmelder voor in de caravan of camper? Dan is een 3Gas+ Alarm een aanrader. Deze gasmelder voor in de caravan of camper detecteert tevens koolmonoxide en narcosegas. Narcosegas staat bekend als gas dat inbrekers in de caravan of camper spuiten. Terwijl jij in een diepe slaap ligt, hebben zij de tijd om de boel leeg te roven. Bij Hubo raden we aan om naast de combimelder, ook een rookmelder op te hangen.

Draadloze gasmelder of gasmelder 12v?

Check welk soort gas de gasmelder detecteert én let op de manier waarop je de gasmelder aansluit. Een draadloze gasmelder, vaak een gasmelder op batterijen, is makkelijk aan te sluiten. Controleer bij een gasmelder op batterijen wel regelmatig of de gasmelder nog actief is. Een gasmelder 12v installeer je op het 12 volt circuit in je camper, caravan, boot of woning. Doordat je de gasmelder 12v direct aansluit, hoef je geen rekening te houden met batterijen die op tijd vervangen moeten worden.