Hout

Bij iedere klusser is er fan van: hout! Een puur natuur product waarmee je alles maakt, van dakconstructie tot hobbelpaard. Wij vertellen je uitgebreid over de soorten hout en hoe je die bewerkt. Aan de slag!

Tips om hout te bewerken en onderhouden

Aan de slag met hout? Bereid je goed voor! Hout kun je makkelijk bewerken, maar je moet wel even weten hoe. Bij Hubo leggen we je graag uit hoe je jouw klus met hout aanpakt. Van timmeren tot zagen en van schuren tot reinigen: met onze handige tips lukt het je gegarandeerd. 

Welke klus met hout ga jij aanpakken?

Je kunt hout bewerken om allerlei redenen. Bijvoorbeeld omdat je een meubelstuk in elkaar wil zetten of omdat je houten kozijnen wil schilderen. Maar vaak gaan mensen ook met hout aan de slag als ze lekker creatief bezig willen zijn. Heb je er bijvoorbeeld ooit al wel eens aan gedacht om een eigen houten kruidenrek te maken? Ontzettend leuk om te doen, en met ons handige stappenplan staat het rek zo in elkaar. We geven je ook tips over hoe je hout het best kunt onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan de reiniging van je houten vloer. Goed onderhoud is immers cruciaal als je zo lang mogelijk plezier wilt hebben van hout.

Timmeren en zagen met goed gereedschap

Het timmeren en zagen van hout doe je het best met goed gereedschap. Een goede zaag, een goede boormachine en een goede hamer mogen bijvoorbeeld niet ontbreken in je gereedschapskoffer. In het assortiment van Hubo vind je houtgereedschap dat betaalbaar én van goede kwaliteit is. Bekijk het aanbod eens online of in een van onze winkels en kies het gereedschap dat je nodig hebt. Vragen? Of vind je het fijn om persoonlijk advies te ontvangen? We staan je graag te woord in onze winkel, via e-mail of per telefoon.