Stortbakken

Wat is een stortbak?

Een stortbak vind je in het toiletsysteem. Stortbakken zorgen ervoor dat water wordt vastgehouden in het wc waterreservoir voor de reiniging van het toilet. De stortbak in de wc bevindt zich hoger dan de wc pot, waardoor er geen energie benodigd is wanneer er doorgetrokken wordt. Een toilet met stortbak komt in twee vormen: de hooggeplaatste stortbak en de laaggeplaatste stortbak. Hooggeplaatste stortbakken worden ongeveer twee meter boven de vloer opgehangen. Vervolgens kan het water vanuit de stortbak in de wc worden gelaten door aan een touw te trekken. Zo wordt het wc waterreservoir geleegd en zal de wc doorgetrokken worden. Deze stortbak kopen betekent dat je genoeg ruimte moet hebben in de wc. De hooggeplaatste stortbakken zag je vooral vroeger, tegenwoordig is een stortbak kopen veelal kiezen voor een laaggeplaatste versie.

Een spoelbak wc met inbouw stortbak

Er zijn verschillende manieren waarop een toilet met stortbak opgesteld kan worden. Allereerst heb je natuurlijk de mogelijkheid om een inbouw stortbak te laten plaatsen. De spoelbak van de wc zal dan een stuk uit de muur steken, maar de stortbak zal niet zichtbaar zijn. Er zal enkel een knop op de muur zitten om door te kunnen trekken.

Kom je er niet uit? Hubo helpt!

Het vakteam van Hubo staat klaar om je te helpen met al je vragen. Heb je een vraag over een stortbak? Onze specialisten geven je direct een advies op maat. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.