Anti-worteldoeken

Anti-worteldoek: de groei van onkruid weren

Wil je de groei van onkruid in je tuin tegengaan? Gebruik dan worteldoek of anti-worteldoek. Dit doek bestaat uit waterdoorlatend materiaal dat geen licht doorlaat. Dit voorkomt dat onkruid een kans krijgt, bijvoorbeeld tussen bestrating of grind. Ook in je moestuin kan het een praktische oplossing zijn tussen de groentes die je teelt. Bij Hubo kun je worteldoek kopen vanaf de rol of in een vaste maat. 

Leg worteldoek onder grind, split of houtsnippers

Als je split, houtsnippers of bestrating in je tuin hebt, is de groei van onkruid erg ongewenst. Door anti worteldoek onder deze materialen te leggen, bespaar je jezelf een boel ergernis en werk. Zonlicht dringt dan niet meer door op de ondergrond en zaad kan dan geen wortel schieten. Worteldoek biedt daarnaast extra stabiliteit aan de grond. Verder is het ook te gebruiken als scheiding tussen verschillende grondlagen. Het doek is daarnaast geschikt als grondzeil onder tenten. Anti worteldoek, ook wel gronddoek genoemd, is vaak zwart of donkergroen van kleur en bestaat veelal uit geweven polypropyleen. Je zet het vast met speciale grondpennen. 

Worteldoek kopen bij Hubo: hoge kwaliteit, lage prijs

Bij Hubo is worteldoek goedkoop te krijgen. Het is sterk, eenvoudig te leggen en duurzaam. In ons assortiment vind je pakketten met kant-en-klare anti-worteldoeken. Ook is het mogelijk om het doek in de winkel op maat te laat te snijden. Dit gebeurt vanaf de rol. Via de webshop of fysieke winkels van Hubo koop je worteldoek goedkoop en snel.