Blindplaten

  • 1 -16 van 16 producten
Hubo staat voor je klaar!

Met een blindplaat dek je een stopcontact of schakelaar netjes af. Zo is het stopcontact veilig en stijlvol weggewerkt, maar behoud je wel de mogelijkheid om het stopcontact of de schakelaar in de toekomst te gebruiken. 

Een blindplaat aanbrengen is een klus voor de doe-het-zelver, maar je kunt het ook samen doen of laten doen. Meestal heb je alleen een schroevendraaier nodig voor het uitvoeren van deze klus. Schakel voor je eigen veiligheid altijd de stroom uit als je een blindplaat gaat bevestigen. 

Verschillende soorten blindplaten

Hubo helpt je bij het vinden van de beste blindplaten voor het afdekken van de schakelaar of het stopcontact. We hebben verschillende soorten blindplaten in het assortiment. Advies nodig? Ons Hubo vakteam helpt je bij het maken van de juiste keuze.

De blindplaten zijn afkomstig van verschillende fabrikanten en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, materialen en soorten. Zo heb je bijvoorbeeld een blindplaat centraaldoos voor op het plafond, maar ook een blindplaat inbouwdoos voor in de muur. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld blindplaten van kunststof, maar ook van RVS en kun je onder andere kiezen tussen witte of crèmekleurige blindplaten.

Kun je een blindplaat centraaldoos of een blindplaat inbouwdoos met schakelmateriaal van verschillende series met elkaar combineren? Fabrikanten van schakelmateriaal gebruiken allemaal hun eigen vormgeving en aansluitingen. Kies daarom voor de zekerheid altijd blindplaten die afkomstig zijn van dezelfde fabrikant als de rest van het schakelmateriaal. 

Hubo helpt: de juiste blindplaten vinden

Hulp nodig? Hubo helpt je met professioneel advies en maatwerk. Zo vind je altijd eenvoudig de juiste blindplaten.