Zand

Zand kopen bij Hubo

Wanneer je aan de slag gaat in de tuin, heb je vaak extra zand nodig. Dit gebruik je om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld het terras weer waterpas komt te liggen. In veel gevallen ontstaan er na enkele jaren namelijk gaten in het zand. Deze vul je bijvoorbeeld op met vulzand. Bij Hubo kun je dan ook terecht voor alle verschillende soorten zand.

Verschillende soorten zand

Er zijn verschillende soorten zand die je nodig hebt om een tuin aan te leggen. Ga je bijvoorbeeld kunstgras aanleggen? Dan heb je ophoogzand nodig. Je gaat namelijk de bovenste laag zand weghalen en vervangen door nieuw zand. Ophoogzand zorgt ervoor dat het kunstgras evenredig en goed aangelegd kan worden. Je kunt het vulzand ook gebruiken voor andere doeleinden. Als je bijvoorbeeld het terras hoger wilt leggen, kun je vulzand gebruiken. Daarnaast kun je natuurlijk ook een zandbak aanleggen voor de kinderen. Hier gebruik je speelzand voor. Dit speelzand is fijner en minder zwaar dan bijvoorbeeld straatzand. Ga je een terras aanleggen? Dan heb je in eerste instantie straatzand nodig. Vervolgens kun je er voor kiezen om brekerzand over de tegels te leggen. Dit brekerzand zal namelijk in de voegen gaan zitten, waardoor de tegels op hun plek blijven liggen. 

Hulp nodig? Hubo helpt!

Hulp nodig? Hubo helpt je met de keuze tussen bijvoorbeeld brekerzand en speelzand. Het is erg belangrijk dat je de juiste variant gebruikt voor je nieuwe terras, om verschuivingen te voorkomen.