Luchtafvoerbuizen & koppelstukken

Sluit luchtafvoerbuizen en koppelstukken aan op een ventilatiekanaal

Luchtafvoerbuizen en koppelstukken gebruik je om een ventilatiekanaal of afzuigkap aan te sluiten. De luchtafvoerbuis zorgt ervoor dat luchtvochtigheid, kookwasem en kookluchten direct naar buiten worden getransporteerd. Het installeren van een luchtafvoerbuis is afhankelijk van de bouwconstructie van je huis. Zo zullen sommige luchtafvoerbuizen direct naar buiten afgezogen worden. In andere gevallen loopt de luchtafvoerbuis door tot aan de zolder of kelder. Niet in elke woning is een luchtafvoersysteem de meest geschikte optie.

Onderhoudsvriendelijk en goede afvoering van luchtvochtigheid

Luchtafvoer door middel van buizen is onderhoudsvriendelijk. Het filter hoef je niet te vervangen. Daarnaast voorkom je luchtvochtigheid in huis. Een nadeel kan zijn dat de luchtafvoerbuizen niet in elke woning geïnstalleerd kunnen worden. Vraag daarom van te voren advies aan een architect of specialist. Tevens kan er energieverlies ontstaan. Ook warme lucht kan namelijk in de luchtafvoerbuis verdwijnen. Om je huis zo energievriendelijk te maken, plaats je onder andere radiatorventilatoren onder de radiators. Deze voorkomen temperatuurschommelingen en verplaatsen de warme lucht zo goed mogelijk.

Alternatief voor luchtafvoerbuizen

Een alternatief voor luchtafvoerbuizen is recirculatie. Hierbij zuivert een systeem de lucht. De schone lucht wordt direct vrijgegeven in de ruimte. Het vakteam van Hubo adviseert je over de luchtafvoerbuizen en andere ventilatiesystemen. Wij vertellen je meer over de montage en helpen je bij het vinden van de juiste luchtafvoerbuizen en koppelsystemen voor jouw woning.