Geluidsisolatie

Het plaatsen van geluidsisolatie in huis

Door het plaatsen van geluidsisolatie in huis kun je geluidhinder aanzienlijk verminderen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Afhankelijk van je woning kun je kiezen voor bijvoorbeeld geluidsisolatieplaten of geluidsisolatie schuim. Door het plaatsen van beide varianten zal de geluidshinder een stuk minder worden. Heb je een heel gehorig huis? Dan is het plaatsen van geluidsisolatie materiaal wellicht een zeer goede keuze.

Waar plaats je het geluidsisolatie materiaal?

Er zijn verschillende plekken waar je de isolatie kunt plaatsen. Dit is dan ook afhankelijk van het doel dat je hebt. Wil je bijvoorbeeld het geluid in huis verminderen? Dan kun je kiezen voor geluidsisolatie in het plafond. Wanneer je deze geluidsisolatie in het plafond plaatst, zul je minder geluiden van en naar de bovenruimte horen. Daarnaast kun je ook kiezen voor geluidsisolatie in de muur. Het plaatsen van geluidsisolatie in de muur zorgt ervoor dat geluiden van buiten minder snel naar binnen zullen komen en andersom. Als je bijvoorbeeld aan een drukke straat woont, kan het fijn zijn om geluidsisolatie schuim in de muren van het huis te laten bevestigen. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor geluidsisolatieplaten. Deze zijn namelijk gemakkelijker te bevestigen.

Hulp nodig bij het uitzoeken van geluidsisolatie?

Weet je niet precies welke geluidsisolatie past in jouw woning? Hubo helpt! Neem contact op met het vakteam van Hubo en je krijgt direct een advies op maat. Dit geeft je de mogelijkheid om direct de geluidshinder aan te pakken!