Soldeerbouten

Soldeerbout: metalen aan elkaar solderen

Tijdens het klussen met materiaal van metaal zul je soms moeten solderen. Dit doe je met een soldeerbout en soldeertin. De soldeerbout is een elektrisch gereedschap met een metalen punt die het soldeertin heet maakt. Deze metaalsoort wordt gauw vloeibaar en hiermee kan je bijvoorbeeld metalen leidingen aan elkaar vastmaken. Bij Hubo vind je verschillende typen soldeerbouten. 

Een gewone of verstelbare soldeerbout gebruiken

Een elektrische soldeerbout heeft een bepaald vermogen of wattage. Dit bepaalt met welke temperatuur en welke soort soldeertin je kan werken. Sommige soldeerapparaten hebben een enkel wattage en andere zijn verstelbaar. De verstelbare soldeerbout is flexibel in te zetten bij divers soldeerwerk. Een soldeermachine is erg handig voor het solderen van allerlei metalen onderdelen, bijvoorbeeld in printplaten, sieraden of fietsen. Onder meer stukken ijzer, koper, lood en messing zijn met behulp van een soldeerbout aan elkaar vast te maken. Voor een stevige verbinding moet je eerst de te verbinden stukken verwarmen. Vervolgens ga je met het soldeertin aan de slag. 

Een goede soldeerbout kopen

De soldeerbouten in het aanbod van Hubo zijn van goede kwaliteit en worden geleverd inclusief standaard. In deze standaard kan je de bout tijdens en na gebruik veilig wegzetten. Als je het apparaat achteloos neerlegt kan de ondergrond namelijk beschadigen. Je kan bij Hubo kiezen uit voordelige soldeerbouten van diverse gerenommeerde merken, zoals Skandia. Daarnaast verkopen we uiteraard verschillende soorten soldeerstaven en soldeerdraad. Ons winkelpersoneel voorziet je graag van aanvullende informatie en advies over de verkrijgbare soldeerbouten.