Bodembedekkers

Filter producten

Prijs
1-2 van 2 producten

Potgrond, compost en tuinaarde

Goede tuingrond is essentieel voor een weelderige tuin. Het is de basis van het gazon en al het andere plantenleven. Bij Hubo kun je kiezen uit voordelige tuinaarde, compost, turf en potgrond. Ook zijn er diverse speciale grondmengsels verkrijgbaar, zoals siertuincompost of een biologische potgrond voor nieuwe beplanting. Elke type grond is dus geschikt voor bepaalde doeleinden.

Succesvol tuinieren: gebruik de juiste grond

Om als tuinman of tuinvrouw succes te oogsten, dien je te beginnen met het gebruik van goede grond voor je planten. Zo raden we aan tuinaarde te kopen als je de bodem wilt verbeteren en bemesten. Het is namelijk een mengsel van zwartveen, tuinturf en compost. Voor beplanting in borders, bloembakken en -potten adviseren we potgrond. Dit is een samenstelling van kokos of veen met compost, meststoffen, kalk, kokos en/of boomschors. Het mengsel is luchtig van structuur en biedt planten de broodnodige voedingstoffen om mooi te groeien en te bloeien. Na een bepaalde tijd raakt de potgrond echter uitgeput. Dan is het raadzaam om nieuwe voedingstoffen toe te voegen, bijvoorbeeld in de vorm van compost of mest.

Compost, tuinaarde en potgrond kopen

Wil je goedkope potgrond, tuinaarde of compost kopen? Dan hoef je niet verder te zoeken. Hubo heeft zakken met verschillende soorten puike tuinaarde, compost en potgrond in het assortiment. Je kunt kiezen uit verschillende merken en mengsels. Er zijn kleine en grote verpakkingen verkrijgbaar. Dit maakt het meenemen van de gewenste hoeveelheid voor de planten in je tuin of op je balkon eenvoudig.