Gipsplaten

Gipsplaten kopen voor je woning

Gipsplaten worden veelal gebruikt om wanden af te werken. Daarnaast kom je ook veel gipsplaten in het plafond tegen. In de meeste gevallen zijn de gipsplaten wit of grijs, maar een groene gipsplaat is zeker ook een goed idee. Deze groene gipsplaat gebruik je voor de badkamer. Een gipsplaat voor de badkamer moet namelijk vochtbestendig zijn. Een geschikte gipsplaat voor de badkamer herken je dan ook altijd aan de groene kleur. 

Een scheidingswand maken met gipskartonplaten

Wanneer je een scheiding wilt maken in bijvoorbeeld een zolderkamer, kun je dit bewerkstelligen met gipsplaten. Doordat deze, ook wel stucplaten genoemde manier van afwerking erg dun maar stevig is, kunnen ze erg gemakkelijk als scheidingswand dienen. Daarnaast gebruik je ook een gipsplaat voor het plafond. De gipsplaten die voor het plafond gebruikt worden hebben een dikte van ongeveer 9,5 mm. Wil je het plafond met een gipsplaat beter isoleren, dan kun je kiezen voor een dikkere variant van 12,5 mm. Let er wel op dat het gewicht van de plaat dan ook groter is. Weet jij al welke gipsplaat je nodig hebt voor je klus?

Hulp nodig met het uitzoeken van stucplaten?

Heb je hulp nodig met gipsplaten kopen? Hubo helpt! Onze specialisten helpen je direct met het uitzoeken van de juiste gipskartonplaten voor je klus. Neem gerust contact op met het vakteam van Hubo.