Hoe kan ik de groene aanslag van mijn tuintegels verwijderen?

Groene aanslag op je tuintegels is bijna niet te voorkomen. Maar in het voorjaar wil je natuurlijk wel van die vervelende groene aanslag af. Wij vertellen je waar de groene aanslag vandaan komt en geven je praktische tips om de groene aanslag te verwijderen.

groene aanslag

Waar komt de groene aanslag vandaan?

De groene aanslag bestaat uit mossen en algen. Hoe meer water er in je tuin blijft stilstaan, hoe hoger de kans op groene aanslag in je tuin. Mossen en algen houden van natte, donkere plekjes. Vooral in de koudere maanden, als er veel regen valt en op plaatsen waar weinig zon komt, wordt de groene aanslag zichtbaar in je tuin. En omdat tegels vaak een langere periode achter elkaar vochtig blijft, krijgt de groene aanslag veel kans om te groeien.
 

groene aanslag

Tips om groene aanslag te verwijderen

Professionele groene aanslag reiniger
Naast de huis, tuin en keukenproducten is er ook professionele groene aanslag reiniger verkrijgbaar. Bij dit soort producten is het belangrijk dat de ondergrond zoveel mogelijk schoon is, zodat de reiniger goed kan inwerken. Lees voor gebruik altijd goed de gebruiksaanwijzing door. 
Bij Hubo verkopen we de groene aanslag reiniger van HG. Het voordeel van deze producten is dat ze kant-en-klaar zijn én biologisch afbreekbaar. Je hoeft je tuintegels alleen maar in te spuiten. De natuur doet voor de rest haar werk.
 

groene aanslag

Hubo helpt

Bij Hubo hebben we verschillende producten en materialen in het assortiment om groene aanslag te verwijderen. Vind je het lastig om een juiste keuze te maken voor jouw tuintegels? Kom dan naar een Hubo bij jou in de buurt en laat je adviseren door één van onze medewerkers. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing in jouw situatie.

Dit heb je nodig: