Keilbouten

Keilbout

De keilbout is één van de bekendste manieren om iets in beton te verankeren. Keilbouten bestaan uit een bout met vier hulzen er omheen. Wanneer een keilbout in het geboorde gat geplaatst is, trek je met behulp van de moer de bout aan. Deze drukt vervolgens de hulzen naar buiten. De hulzen van een keilbout klemmen tegen de buitenzijde aan, waardoor deze zich in het boorgat verankert. Het is belangrijk dat een keilbout niet te strak aangedraaid wordt. De kans op scheuren van de betonnen of stenen ondergrond is aanwezig.

Verschillende soorten keilbouten 

Keilbouten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo is er bijvoorbeeld een keilbout met oog. Deze keilbout kan gebruikt worden wanneer je een staalkabel of ketting aan beton wilt bevestigen. Een keilduim is daarnaast bedoeld voor het bevestigen van zware voorwerpen aan betonen of stenen muren/plafonds. Of je nu op zoek bent naar een keilbout met oog, een keilbout m6, m8, m10 of m12: bij Hubo ben je aan het juiste adres voor allerlei soorten keilbouten. 

Welke keilbout heb ik nodig?

Wij begrijpen het als geen ander als je niet precies weet welke keilbout je nodig hebt voor jouw toepassing. Ons vakteam staat graag voor je klaar met een deskundig en persoonlijk advies.