Verticuteermachines

Hou je gazon in optimale conditie met onze verticuteermachine

Verticuteren is zeer belangrijk om je gazon perfect te onderhouden. Het verticuteren van je gazon zorgt ervoor dat dode bladeren, mos en andere plantenresten verwijderd worden. Het verticuteren van het gazon geeft zuurstof terug aan het gras, zodat het beter kan groeien. Je kunt dit met handgerei doen en wij hebben hiervoor uitstekende verticuteerharken. Maar als je een grote graspartij hebt, dan ben je al gauw een hele tijd bezig. Een verticuteermachine kopen is dan zeker geen overbodige luxe. Hulp nodig? Hubo helpt.

Een verticuteerder, gebruik hem correct

Verticuteren doe je wanneer het gras het beste groeit. Dit is in het voorjaar en het najaar, in de volle zomer is de groei van het gras teruggegaan. Wanneer je het dan toch met een verticuteermachine te lijf gaat, kan het gras schade oplopen. Als het gras droog staat, bevochtig het dan eerst. Daarna ga je met de verticuteerder in banen over je gazon, eerst in de lengte, dan in de breedte. Je past de stand van de elektrische verticuteermachine aan aan de hoogte van het gras. Een elektrische verticuteermachine beschikt over een opvangbak. Zo hoef jij het losgekomen organisch materiaal niet bij elkaar te harken. Dit bespaart alweer een hele hoop tijd. 

Een verticuteermachine kopen online? Doe het bij Hubo.

Ben je het handmatig verticuteren van je gazon moe? Ons vakteam helpt jou om de juiste elektrische verticuteermachine te kopen. Vanaf nu krijgt je gazon regelmatig een gezondheidsbeurt zonder dat dit voor jou een onmogelijke klus is.