Close-in boilers

Close in boiler van 10 liter of meer

Een close in boiler is een kleine boiler die geschikt is voor in de keuken. De close in boiler past namelijk perfect in een keukenkastje en zorgt ervoor dat je direct warm water hebt. Je koopt de keukenboiler met een inhoud van 5, 10, 15 of 20 liter. Een close in boiler van 10 liter is de meest populaire keuze. Met een elektrische boiler van 10 liter heb je namelijk genoeg warm water bij de hand voor de afwasmachine en om eventueel nog een handafwas te doen. Als je enkel met de hand afwast, is een keukenboiler met een inhoud van 15 of 20 liter een betere keuze.

Keukenboiler: praktisch dankzij zijn kleine formaat en snelle opwarming

De keukenboiler is praktisch dankzij zijn kleine formaat en snelle opwarming. Een nadeel kan zijn dat je met de close in boiler geen kokend water hebt. Hiervoor zul je de waterkoker of fluitketel moeten gebruiken. De keukenboiler is redelijk zuinig in gebruik. Let er wel op dat je de temperatuur van de close in boiler op de juiste temperatuur instelt. De ideale temperatuur is 60 graden. Bij een lagere temperatuur loop je risico op een Legionella besmetting. Een hogere temperatuur kost onnodig veel energie.

Vraag over de close in boiler?

Twijfel jij of je een elektrische boiler van 10 liter of meer nodig hebt? Of heb je een andere vraag over de close in boiler? Ons vakteam helpt je. Wij vertellen je meer over de verschillende soorten boilers en helpen je om de juiste keuze te maken.